CoajăDeCopac

Primu' pe Blogrollu' mă-tii

3 (in pula mea!) insusiri romanesti

1. Snobism. Nu contează despre ce gunoi e vorba. Dacă-i vopsit în auriu şi are D&G sau altceva pe el, e chestie! E calitate! A se nota: negative produse de vedete care sună ca o pulă belită-n patru, haine făcute de mari dizainări care arată ca la circ şi copycats de doi lei. Ne place să fie ceva acolo, nu trebuie să fie original, nu trebuie să fie calitate, trebuie doar să aibă o firmă, fie că e vorba despre muzică, ţoale sau alte lucruri. Iubim snobismul, suntem români!

2. Iubim să provocăm pagube. E acel ceva ce parcă ne dă un croşeu peste posteriorul capului, zicând în acelaşi timp "DISTROI!". Avem o oroare de ordine (publică sau privată) imensă. Ştim ca "băi, nu-i bine", da' nu ne putem abţine. Tremurăm, intrăm in sevraj dacă nu distrugem ceva. Orice! Un pahar, un telefon, un monitor, o sticla de şampanie, un destin, un viitor, o viaţă... Trebuie să ne băgăm mâinile slinoase în soarta cuiva sau a ceva.

3. Şovinism stupid. Da, e prezent. Mai mult decât oriunde altundeva. Suntem patrioţi doar când e vorba de fotbal (vorba unei bucăţi nepreţuite de artă), Mărţişor, Crăciun (vin + cârnaţi = român fericit!) sau scandal. Boilor! Târfelor! Ce-mi place slowbowzu' ăsta de ţară!

--- END OF TRANSMISSION

0 comments:

Post a Comment